dinsdag 30 oktober 2012

Het stekken van een plant

Over: Planten
Stekken, het vermeerderen van planten, werd volgens mij vroeger veel meer gedaan. Wie stekt er nou nog vandaag de dag? 
Het lijkt trouwens ook wel dat veel 'ouderwetse' planten makkelijker te stekken zijn. Herinneren jullie deze nog, mijn Bryophyllum, pff daar vallen de stekjes met bosjes vanaf! Nu heb ik al een tijdje een vetplant (zie foto) waarvan ik de naam geeneens weet, iemand een idee?? En deze is gegroeid van een plantje van een paar cm naar een plant van een meter, maar helemaal uit verhouding. Hij ziet er ook eigenlijk niet meer uit met zo'n lange stam, die trouwens heel sterk is, de plant staat heel stabiel. 

De reden dat ik hem nog niet weg gedaan heb (naast dat ik eigenlijk heel moeilijk planten kan weggooien omdat ik als iets levends zie), is dat het blad zo enorm super zacht is. Op deze foto heb ik het proberen te vangen, je ziet misschien wel dat het blad omhuld is met fijne haartjes en daardoor fluweelzacht aanvoelt. 

Dus ik wilde deze plant niet weg doen, maar opnieuw beginnen met een klein plantje, maar hoe deze gestekt moest worden, weet ik niet. Daarom heb ik twee scheuten afgeknipt en eentje in water gezet en de ander in de grond. Zal er nog leven in zitten?
Op deze site staat veel informatie over stekken.




6 opmerkingen:

  1. wat een enorme mooie plant deze ken ik geeneens daarom ook geen naam van mij ha ha
    ik hoop dat ie het heel mooi bij je zal gaan doen
    lieve groet jenneke
    en dank je wel voor de tip

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja het is ook een bijzondere plant, niet gek dat je de naam niet weet!:)

      Verwijderen
  2. Ik duim voor een gelukte stekpoging! Wij doen dat ook nog, plantjes stekken, de groene vingers zitten hier in huis (vooral bij mijn wederhelft, ik vind het bovenal mooi :-)) De naam weet ik ook niet, dat niet kunnen wegsmijten... dat ken ik :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankje! Haha ik ben dus niet de enige die niets kan weggooien, staat jullie huis dan ook vol met planten?;)

      Verwijderen
    2. We hebben ook al een aardige verzameling ja :-)

      Verwijderen
  3. Ik heb thuis ook zo een plant. Niet super hoog gegroeid maar wel 7 rijem bladeren dus in totaal 14 bladeren. Graag zou ook ik de naam willen weten van deze plant. Ook heb ik laatst gezien dat er in de aarde naast de plant kleine plantjes opkomen.

    BeantwoordenVerwijderen

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Ik vind het erg leuk als je een bericht achter laat! Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...