donderdag 7 november 2013

Mijn eigen 'Ripple Blanket'

Al tijden stond hij op mijn wish lijstje, een ripple blanket. Letterlijke vertaling is een rimpel deken, maar hij wordt ook wel een zigzag deken genoemd.
En nu zag ik bij de Aldi pakken met bollen wol liggen (ja tegenwoordig hebben ze dus echt overal wol!) en ik kon de verleiding niet weerstaan om een pakket met tien bollen te komen met het idee om hier een dekentje van te maken.

Nu ben ik ook al met een groot sprei project bezig, dus het gaat beiden niet heel hard, maar ik wissel het af en dat is wel net zo leuk! Op bovenstaande foto ben ik ongeveer op de helft van het dekentje.

Het patroon komt van Lucy van Attic24 en hier staat een duidelijk Nederlandse vertaling.


groetjes,
Jantine

3 opmerkingen:

  1. Moooi hoor! Ik ben ook met eentje bezig, maar dan met 'gaatjes' op de punten van de ripple, dus niet zo 'dicht' als deze versie. En in roodtinten, hihi. Succes met verder haken! (PS welke maat naald gebruik je en hoe groot wordt het dekentje?)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel!
      Ik heb even bij je foto's gekeken, jouw deken is ook erg leuk! Hele fijne kleurtjes. Ik heb stiekem al bedacht dat ik een volgende deken in vrolijkere en meer kleurtjes gaan doen;-)
      Ik gebruik een naald van 3.5 en de deken wordt ongv 100 cm bij 70 cm, dan is de witte en creme wol op!

      Verwijderen

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Ik vind het erg leuk als je een bericht achter laat! Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...