De afgelopen weken heb ik twee soorten kiemgroenten gekweekt, mosterdkers en broccoli. Kiemgroenten bevatten veel anti-oxidanten en zijn een goede bron voor onder andere vitaminen en mineralen.
Vers mosterd-kruid heeft een pittige mosterdachtige smaak en broccolikiemen hebben een jawel, lichte broccolismaak met een hint van radijs. Broccollikiemen schijnen trouwens bijzonder gezond te zijn door de aanwezigheid van een bijzondere stof (sulforafaan) welke een rol zou spelen in het voorkomen van kanker.
Ik gebruik de kiemspruiten in salades en op brood over een laagje appelstroop bijvoorbeeld!
Mosterdkers |
Broccolikiemen na ongeveer 7 dagen |
Broccoli, oogsten maar! |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Ik vind het erg leuk als je een bericht achter laat! Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ