dinsdag 30 juli 2013

Kussenhoes met bloemenmeisje

Het is weer eens een ander soort haakwerk dacht ik. Van dat 'open'  haken met allemaal stokjes en daar een patroon in verwerkt. Ik zag het ook wel eens in boekjes of op internet; gordijntjes bijv. van open haakwerk met patronen van bloemen of dieren. Het lijkt soms wat ouderwets, maar met een draai kan het ook wel weer heel leuk worden. En dit patroon vond ik zo schattig, het is een dame met een enorme hoepelrok met een hoedje op en een bosje bloemen in de hand. Ik moet dan aan Monet of Renoir denken, bijv deze
Dus daar ging ik, een grote bol super dun garen (voor mijn doen dan), de dunste naald die ik had en alsmaar een stokje, 2 lossen, stokje, 2 lossen enzovoorts. Oh ja en wel opletten dat je bij het juiste vierkantje een cluster van 5 stokjes maak. 
Het haakwerk is af! Dan de lintjes er doorheen rijgen, ook nog best een lastig klusje om netjes en mooi zichtbaar te doen.
Het haakwerkje moet natuurlijk op een ondergrond vast gemaakt worden. De achterkant van het hoes zou een vierkante roze lap stof worden en de voorkant uit twee verschillende kleuren stof. Dat doen we natuurlijk zelf en op de naaimachine, mijn specialiteit! (ahum...)
Het netjes op maat knippen van de onderdelen vind ik zo lastig. Hoe krijg je nou uit een schots en scheef lapje een kaarsrecht stuk van 40 bij 20? Waarschijnlijk heb ik ook niet het goede gereedschap (alleen liniaal van 30 cm en meetlint), het resultaat was dat ik er achter kwam dat ik niet genoeg blauwe stof had, dus er moest een roze stukje onder aan gemaakt worden. Maar helemaal erg was dat toen ik uiteindelijk de voor en achterkant op elkaar had gelegd, de voorkant ' opeens' drie cm korter was.. Ik was op echt een onverklaarbare manier drie cm kwijt geraakt! En ik had echt alles een paar keer na gemeten..
Nou ja dus toen aan de andere kant ook nog maar een reep roze stof aan, is het ook weer in evenwicht;-)
Maar het naaien zelf vind ik dan wel weer leuk. Zie mijn mooie Singer naaimachine eens van zeker 35 jaar oud. Loeizwaar, maar hij werkt nog als een zonnetje! Hij is van mijn oma geweest en al gebruik ik hem dan wel niet zo vaak, ik vind het erg leuk dat ik hem gekregen heb nadat mijn oma overleden was.

Ok nu heb ik er wel lang genoeg om heen gedraaid, het eindsresultaat!
 Het patroon heb ik van internet, de bron kan ik helaas niet vinden. 

2 opmerkingen:

 1. Ik vind het kussen geweldig geworden!

  En dat scheef naaien heb ik ook last van hoor....ik kies vaak stof met een patroontje waar je makkelijk lijnen in kan zien, en daar naai ik dan op ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Ah ja een stofje met lijnen er op zou handig zijn;)

   Verwijderen

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Ik vind het erg leuk als je een bericht achter laat! Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...