donderdag 26 juni 2014

Het sprei is af!

 In dit stukje beschreef ik het begin van het project sprei, dat is van 3 juli dus bijna een jaar geleden.. In oktober plaatste ik een update, er waren toen 33 vierkanten af.
Het ging dus niet echt hard, al heb ik ook maanden niet aan het sprei gewerkt hoor. Een paar weken geleden pakte ik weer de grote doos te voorschijn met alle bolletjes en telde de vierkanten, 60. Ik realiseerde me dat ik echt niet zo veel zin meer had in het haken van vierkanten terwijl er dus in principe nog tachtig gehaakt moesten worden..
Dus heb ik besloten om vier blokken van vier keer vier vierkanten te maken en daar omheen gewoon een hele mooie brede rand.
En toen ging het eigenlijk best wel heel snel. Een en al stokjes haken is nou eenmaal je handen op de automatische piloot zetten en gaan!

Het resultaat mag er zijn vind ik. Al is de rand niet heel mooi strak, dit komt gewoon doordat de vierkanten een hele andere spanning hebben en dat krijg je dan volgens mij nooit helemaal vlak als je een andere steek ga gebruiken.
Verder mocht hij iets groter zijn, ik heb ook nog wel wol over, maar ja op gegeven moment ben je er letterlijk maar in ieder geval figuurlijk klaar mee!
Het is me niet gelukt om het sprei er in zijn geheel op de foto te krijgen, maar volgens mij krijgen jullie zo aardig een beeld.


6 opmerkingen:

 1. Mooi geworden hoor! Echt een heel vrolijke deken met niet te schreeuwerige kleurtjes. Heel veel plezier ervan, nu hij eindelijk af is. Ga je hem gewoon op de bank ofzo gebruiken? Ik ben ook wel benieuwd naar de afmetingen (hoe groot had je hem eerst willen maken?).
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Lizette! Ik heb hem nu op het bed liggen, gewoon opgevouwen, want voor de warmte is hij nu nog niet nodig;-)
   Het sprei is ongv 1.60 bij 1.60 . De bedoeling was eigenlijk een sprei van 2 meter bij 2 meter. Maar ik vind hem zo ook prima!

   Verwijderen
 2. Mooi geworden, leuke kleurtjes! Ben ook wel benieuwd hoe groot die nou uiteindelijk is geworden, hij ziet er toch redelijk groot uit?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel, ik vind zelf de kleurtjes ook nog steeds erg leuk:-)
   Ja hij is best groot inderdaad, 1.60 bij 1.60 m ongv.

   Verwijderen

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Ik vind het erg leuk als je een bericht achter laat! Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...