donderdag 20 maart 2014

Een tas haken! ♥

Als je nichtje haar tasje kwijt is, moet je natuurlijk een nieuwe maken, logisch.
Dus na wat inspiratie op doen op het www, leuke bolletjes gehaald en aan de slag, tasjes maken vind ik zo leuk! En als je dan het bericht krijg dat het oude tasje toch nog gevonden is, ja dan ga je natuurlijk gewoon verder, tasjes kun je immers nooit genoeg hebben, toch?!
Oh ik heb van dat oude tasje nog een blogje gemaakt, bedenk ik nu; http://plantenenhaken.blogspot.nl/2012/06/tasjesparade-pink-rose.html 

Al heb ik mijn fantasie enorm gebruikt en dus geen patroon gebruikt, wil ik deze link wel geven, want dat tasje is de eerste inspiratiebron geweest en de gelijkenis is wel duidelijk te zien.
Ok, de foto's: 
Twee gespen gebruikt om de band verstelbaar te maken (voor 40 cent op de markt!).
Als de kleurige klep opengeslagen wordt, die trouwens enorm leuk is om te maken, met al die kleurtjes, is de rits zichtbaar.Om het tasje wat professioneler te maken en het ook praktisch is. 
Maar, ik heb nog nooit een rits ergens ingezet. En je hoort vaak van die horrorverhalen over het inzetten van ritsen.. En het was ook wel even puzzelen hoe ik de rits er netjes in zou kunnen krijgen. Eerst aan de voering, of de voering eerst aan de tas etc. Eigenlijk is het best goed gegaan en zit hij er redelijk netjes in.
Natuurlijk gebruik je dan voor de voering een leuk bloemenstofje, ziet er wel net zo gezellig uit. En een extra binnenvakje voor kleine spulletjes:-) 
Detailfoto van de gehaakte bloemetjes die ik op het tasje gezet heb, om de tas wat op te pimpen.
Dit houten labeltje had ik nog liggen en leek mij nu wel erg van toepassing.
HAND CRAFTED WITH LOVE7 opmerkingen:

 1. Die heb je wel heel mooi gemaakt. Daar heb je zo weer een liefhebber voor. Knap dat je dat zo zonder patroon kunt maken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje margaret! Mijn nichtje heeft nu een tweede gehaakt tasje:-)

   Verwijderen
 2. Wat een enorm leuk tasje! Dat heb je heel erg leuk gemaakt zeg, daar zal je nichtje wel blij mee zijn (wie niet)! Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Spring in a bag !!!
  Have a nice weekend !
  Anna

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hi, I love your blog, is beauty, I love the colors, I love your crochet, visit my blog too,hugs from Brazil.
  http://www.titacarre.com
  http://elo7.com.br/titacarre

  BeantwoordenVerwijderen

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ Ik vind het erg leuk als je een bericht achter laat! Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...